LES 02: VERSLAAFD GERAAKT ...

arrow up
Hallo, bezoeker van deze site.

Wij zitten in de donkere dagen voor Kerst 2006. Om precies te zijn 20 december 's avonds, enkele uren voor de loketsluiting cq. AAI-winterstop... Heb me net afgelopen weekend opgegeven en ik ben zoals de voetbal coach zou zeggen "EAGER"...

Dit is les 2 van de cursus html, die ik bij AAI-Webdesigns volg.
Ik ben Sherill. Over een paar dagen word ik 56. Ik heb een zoon van 19, die nu de opleiding sociaal werk volgt.
In 1996 ben ik vanwege reuma afgekeurd. Ik was eerst secretaresse a/d Universiteit van Amsterdam. En de laatste 10 jaar van mijn werkend bestaan heb ik aan zowel de VU als het AMC congressen georganiseerd in het kader van het Post Academisch Onderwijs Geneeskunde. De laatste 4 jaar is mijn conditie een stuk verbeterd, doordat ik gestopt ben met farmaceutische medicatie en een andere weg heb gevolgd dan de geijkte.

Ben altijd een doener geweest, en ik wil graag weer een baan.
Een reguliere baan is met mijn aandoening en mijn beperkte energie niet mogelijk. Ik moet regelmatig rustpauzes inlassen om de dag door te komen.
Een eigen TOKO zou het beste zijn. De vraag is echter: HOE?
Al internet hoppend ben ik afgelopen weekend (16 december 2006), terechtgekomen op de AAI-webdesigns site.
Heb gekeken naar de lessen van een aantal cursisten en ik was zeer onder de indruk van de sites die ze met een 20-tal lessen gemaakt hebben.
DAT WIL IK OOK KUNNEN!!!


Dit jaar ben ik iemand tegengekomen die een website had, die grondig geupdate diende te worden.
In een ver verleden (rond 1995/1996) ben ik via het pc computerblad ComputerTotaal! eens met html in aanraking gekomen. Ik had er meteen heel veel lol aan, en ben toen ook met Frontpage in de weer geweest. Ik had met een Canadese een site, met alleen maar funnies. Veel gekke animaties. Kort daarna de eerste animaties van Southpark, voordat ze werden ontdekt en ze op TV kwamen. Allerhande gekke filmpjes van mensen die van alles en nog wat overkwam. Hilarisch spul
Met Xara veel buttons, headers e.d. gemaakt, maar na een paar maanden ging dat ter ziele, omdat mijn lijf het niet trok. Veel pijn door reuma.
In 1999 weer een kleine site gemaakt ivm de zonsverduistering. We gingen naar familie in Noord Frankrijk in het 100% gebied om dat te bekijken, helaas op het moment supreme was er teveel bewolking, maar hoe dan ook was 't heel spectaculair. Ook die ronde website gedoe, was snel afgelopen.

In mei 2004 hadden we een kleine reunie van klasgenoten en toen heb ik weer een kleine poging gedaan, en de foto's in een album op 't net gezet. Echt mij erin verdiept heb ik nooit. Wie zit er op mijn informatie te wachten, en voor wie zou ik iets kunnen maken waren daarbij de grote hangijzers.

Enfin, dit jaar was een soort doorbraak.

Er was een site die een grondige update behoefde, en ik had aangeboden 't te proberen... Nou, nou, nou. Ik heb 't geweten. Wist NIKS van css, een paar basale html codes. 't Was bloed, zweet en tranen. Maar te koppig om de opdracht ('t was eigenlijk gewoon liefde-werk oud papier hoor) terug te geven. Dus ik heb me gestort op een hoeveelheid webtutorials om alles uit te zoeken... 't Was gigantisch... Jezelf dat aanleren is toch wel heel omslachtig.... maar... ook wel bevredigend... vooral als 't elke keer lukte het YES gevoel. Van het iframen van een foto-album, tot het installeren van een php gastenboek. Kort na de grondige update wilde de eigenaar van de site, de site overhevelen naar een nieuwe onder zijn eigen naam, met een totale nieuwe look. OOK DAT WAS GIGA. Maar ook dat is redelijk goed gelukt. Ook het nieuwe logo heb ik ontworpen (kwam zo uit de lucht vallen...) en ook dat was onbekend voor mij, ontwerpen...

Je kunt zeggen, dat ik de smaak goed te pakken heb nu.
Ik wil 't echter wel goed leren, dus ben ik sinds september maar met cursussen begonnen. (Bij Kellerhuis)
Ik weet al een boel, maar ook een boel niet, vandaar...

Net als half NL wil ik nu ook websites maken. Van designen heb ik echt geen kaas gegeten. En zo wil ik 't ook zeker niet noemen. Voor mij is 't gewoon WEBSITE BOUWEN: stenen, cement, hamer en beitel, dat werk. Designen? Toekomstmuziek, de tijd zal 't leren of ik in die categorie thuishoor. Hopelijk lukt 't me!!!


Ik vind 't rampspoed om niet te werken, maar ik wil een baan waarbij ik de tijden zelf kan bepalen, omdat 't niet anders kan met mijn lijf. 

Een aanvullende bron van inkomsten zou heel welkom zijn om me net iets meer te kunnen permitteren. Of ik genoeg originele ideeŽn heb om me te onderscheiden, zal de tijd leren. Ik voel me al heel klein worden als ik zie wat sommige cursisten al hebben neergezet. Echt fantastisch. En dat wil zeggen dat AAI een gedegen job levert... (toch?)

En wat ik wil vertellen is vnl. over wat ik heb ontdekt over alternatieve geneeswijzen en hoe die mijn leven leefbaarder gemaakt hebben, i.t.t. de zware , belastende medicatie die ik jarenlang van de reguliere geneeskunst heb gekregen, en die mij nog verder van huis brachten dan ik al was.
HOE ik dat een beetje aardig kan opzetten, weet ik momenteel nog helemaal niet. Dat is voor mij altijd een heikel punt. Ik wil een positieve boodschap uitdragen. Hoe kunnen we ons leven verbeteren en aangenamer maken als we wind tegen hebben. Niet in een hoekje zitten verpieteren of door klagen, maar op den duur kijken naar wat nog wel mogelijk is. Goh, da's toch weer een flinke lel tekst, die zo 1, 2, 3 uit mijn toetsenbord komt rollen...

Amsterdam, 20 december 2006
Sherillbutton back button home button next


button email


arrow up
Valid HTML 4.01 Transitional