banner healing

All Healing is Self-healing

button quantum touch button eft button aura chakra healing


Uit noodzaak, doordat ik geen baat had bij reguliere medicatie,
voor het behandelen van mijn reumato´de arthritis
ben ik op den duur gaan zoeken naar andere manieren
om een leefbaarder leven te leiden (en niet lijden).
De medicatie bestond uit NSAID's en zelfs uit een chemokuur
die ik een jaar lang heb gehad.
Het komt er in feite op neer, dat alle medicatie mij
eigenlijk nog veel zieker heeft gemaakt.
En ik kreeg steeds meer medicatie voorgeschreven, want de NSAID's waren een aanslag op mijn maag en darmen, en tja... dan krijg je ook DAAR weer iets anders voor. Op den duur had ik een ware apotheek aan huis en het ging dus berg-afwaarts. Geen enkele medicatie (en ik heb er nogal wat gehad) bracht soelaas. Geen ontstekings-remming, en ook geen pijnvermindering. Na 10 van alles te hebben geslikt vond ik 't welletjes.
Waarom die "rommel" slikken als die toch geen verbetering brengt en de boel juist verergert?

Na 2 jaar zonder medicatie kwam er van alles op mijn pad. Het begon met het ondergaan van acupunctuur, waar mijn lieve bejaarde moeder mij 1.5 jaar lang naar toebracht, wekelijks vanaf Amsterdam naar Utrecht. Al vrijwel meteen kon ik de nachten weer doorslapen, en DAT was op zich al heel veel gewonnen, want ik werd 5-8x per nacht wakker van de pijn, waardoor ik dus overdag uitgeput was en daardoor ook weer meer pijn had, de bekende vicieuze cirkel.
Goh, wat kan slapen toch lekker zijn...

In 1992 was ik al begonnen met een basis cursus "Intu´tieve ontwikkeling". Je leert dan te gronden, aura's en chakra's ontdekken etc. Toen ik in 1993 totaal geen poot meer kon verzetten, en daarna ook werd afgekeurd, kon ik hier niet mee verder. Te duur allemaal. In 2002, ben ik toch, met veel pijn en moeite, hangend op 2 krukken weer verder gegaan met deze materie, nl. "Healen". Een verdieping van wat al eerder geleerd was. Het maakte dat ik heel heldervoelend werd. En dat gaf op zich weer erg veel angst, want mijn moeder "zag" vroegernook al van alles en nog wat gebeuren en dan kwam dus ook nog uit. Ik vond dat doodeng.
Met alles wat ik inmiddels geleerd heb aan alternatieve methoden, kan ik zeggen dat ik een leefbaarder leven heb gekregen. Ik moet mijn grenzen goed in de peiling houden, want dat wreekt zich altijd enorm. Maar tja... ook toen ik een baan had, wist ik niet van ophouden. ALTIJD MAAR DOORGAAN, niet tot 't gaatje maar er ook doorheen, en er dan als een spaghetti-sliert uitkomen aan de andere kant.

De artsen verklaren me voor gek, maar ik roep altijd "alleen het resultaat telt". En het resultaat is, dat ik in huis al zonder krukken loop. Dat was jarenlang een onmogelijkheid. Ik kan zo af en toe weer uit 's avonds. Heb duidelijk meer energie en ik ben niet meer dat hoopje ellende dat totaal ingepakt was door pijn pijn pijn. Voor degenen die weten wat 't is om chronisch ziek te zijn en pijn te hebben, hoef ik dat niet te zeggen, maar pijn is gekmakend, en je kan soms gewoonweg niet meer denken of ademen. Het is alsof er soms zelfs een gordijn voor je ogen is getrokken. Je ziet en hoort soms de helft niet van wat er tegen je wordt gezegd.

Wat ik heb meegemaakt, heeft me tot de overtuiging gebracht, dat er EEN allesomvattende energie is: IN en OM ons heen. En dat die energie een "denkende" energie is. Een energie die we met een groot woord LIEFDE kunnen noemen. We kunnen als we ons denken stilzetten "inhaken"/inpluggen op die energie en die inzetten in ons 3D leven.

Het klinkt voor de meeste mensen als "abacadabra", maar "je moet er er ten 1e alleen maar voor OPEN VOOR STAAN, om te kunnen ervaren wat 't inhoudt.

Bij tijden kan ik dat heel goed voelen en dan zijn er weer tijden dat alles "moeilijk" lijkt.
Maar er is een diep weten in ons allemaal, een onverwoestbare kracht die "zonder dollen" echt tot wonderen kan leiden.

Ik denk dat dat ook het "grote geheim" van het universum is, dat we tot veel meer in staat zijn, dan we beseffen.|Bovenal: we zijn niet dat lijf, en zeker niet dat kakelende ego-denken. We zijn net als alle andere dingen in het universum PURE ENERGIE.
Niet voor niets zijn er nu al steeds meer artsen, die behalve op de allopatische manier van werken, ook alternatieve geneeswijzen betrekken bij en in hun helingspraktijk en zich niet alleen concentreren op dat zieke "onderdeel" zal ik maar zeggen.

We zijn niet alleen dat onderdeel, die zieke maag, of die nare darm, etc. Het WAAROM van het ontstaan van ziekte, komt er ook steeds meer. Ik wil niet zoveer gaan om te zeggen dat ALLE ziektes ontstaan door stress, maar het is wel een grote factor die steeds meer wordt erkend.

En als mensen die ten dode waren opgeschreven, zonder operatie of medicatie weer 100% gezond worden... ja, dan staat de medische wereld voor een raadsel... "spontaan" genezen zeggen ze dan, en daar houdt 't op voor ze. Klassiek geschoolde geleerden zijn over het algemeen niet nieuwsgierig genoeg om verder na te denken en te willen onderzoeken WAAROM dat kan.

Het is op zoek gaan naar die kern in onszelf, dat stralende onverwoestbare licht dat er altijd is, en dat overblijft als dit lijf eens vergaan zal zijn. Het lijf is voor mij inmiddels ook niet meer dan een vehikel voor die energie, die oerkracht.
Energie KAN niet kapot. Maar we denken vaak dat 't andersom om is, dat we een lijf zijn met wat energie d'r in. Vaak denkt men dan aan de lucht die we inademen, maar... er is meer. En werkend vanuit en met die oerkracht, kunnen we heel veel bereiken, meer dan we voor mogelijk houden.
Ik prijs me gelukkig dat deze dingen op mijn pad zijn gekomen, en dat ik weer hoop heb om iets om handen te kunnen hebben in de nabije toekomst. Dat is nu mijn doel: een eigen TOKO. Cursussen, workshops over healen en hoe je met ziekte en pijn kunt omgaan, op een andere manier dan de geijkte.
Ik ben daar, gezien de weg die ik heb bewandeld, wel een expert in geworden, ja zeg maar: een ervaringsdeskundige.
Hoe dat zich gaat manifesteren is mij nog niet duidelijk, maar ik geloof er heilig in, dat ik dat kan en mag gaan doen.

Ik heb 't verzoek in het universum geslingerd, en als je vraagt, dan krijg je dat ook.

"ASK AND YOU'LL BE GIVEN" Het is een universele wet, die altijd klopt.

En dan zijn er natuurlijk diegenen onder ons die dus nu meteen gaan roepen: maar ik HEB niet gevraagd om ziekte... waarom HEB ik dat dan? Kijk: dat is dus echt een mooi onderwerp om lekker mee aan de slag te gaan ... het kan leiden tot veel meer inzichten dan de gebruikelijke. Het begint denk ik, als we bereid zijn met het volste vertrouwen ons over te geven aan het "zuivere weten/kennis" die er is. Het kan - in mijn overtuiging - zeker een omslag brengen in hoe we in "in het leven staan."
Het gevolg is in ieder geval, dat alles veel lekkerder loopt en stroomt, ook al zijn we niet 100% gezond in de ogen van anderen.

De methoden die ik heb geleerd en gebruik, zijn o.a.:
De behandelmethoden die ik volg en gevolgd heb zijn:
Daarnaast heb ik een dieet.
Als vervanger voor de medicatie gebruik ik:
Conclusie:
Al deze methoden hebben mij al bij al heel veel opgeleverd. Meer in elk geval dan de reguliere geneeskunde.
Door de acupunctuur kon ik eindelijk na 10 jaar weer de nachten doorslapen. Dat houdt in dat de energie-huishouding weer erg verbeterd is. Ook ben ik ervan overtuigd, dat de acupunctuur mijn immuunsysteem aanzienlijk heeft opgekrikt. Sinds ik in 2002 daarmee begon, heb ik geen griep of verkoudheid meer gehad. En dat was in de wintermaanden met een slecht functionerend immuunsysteem (dat is dus denkt men de kern van R.A. (reumatho´de arthritis) rampspoed.

Ik ben 3 jaar geleden in 2004 zelfs gestopt met de griepprik. Ook daarover (griepprik en andere vaccinaties) kunnen boekdelen worden geschreven. Vaccinaties zijn niet geheel ongevaarlijk. Google maar en zoek naar informatie over "kritisch prikken". Het internet kan ons gelukkig over heel veel zaken hele goede en gedegen informatie verschaffen over ik denk wel alle onderwerpen.

button back button home button next

button email